Implantologie
Tandartspraktijk Hoofddorp Spaarne

implantaat tandarts

Wat is een implantaat – Tandartspraktijk Hoofddorp Spaarne

In de tandheelkunde wordt met een implantaat bedoeld: “Een kunstwortel die operatief wordt aangebracht in een kaakgedeelte waar natuurlijke tanden of kiezen ontbreken”.
Implantologie en kuntswortel
Een implantaat kunt u vergelijken met een kunstwortel, welke op de plaats gezet kan worden van de wortel van de tand die verloren is gegaan. Over het algemeen zijn implantaten gemaakt van titanium en hebben ze de vorm van een schroef. Titanium is heel biocompatibel, dat wil zeggen dat het lichaam het niet afstoot, waardoor het bot er direct tegenaan kan groeien. Van veel implantaten is het titanium oppervlak bewerkt wat de botgroei rondom het implantaat versnelt en waardoor deze na de inheling ook vaster in het bot zal zitten.
waarom Implantaat bij Tandartspraktijk Hoofddorp Spaarne?

Tegenwoordig helen de implantaten in 95% van de gevallen succesvol in. Bij bothersteloperaties, rokers en diabeten liggen deze percentages wat lager. De laatste jaren wordt steeds meer inzicht verkregen in het functioneren van implantaten. Het implanteren van deze kunstwortels wordt in de algemene praktijk dan ook vaker toegepast. 

Voordelen van implantaten Tandartspraktijk Hoofddorp Spaarne

  • Ze verbeteren het comfort door een punt te zetten achter alle narigheid die kunstgebitten met zich meebrengen 100% 100%
  • Ze verbeteren de kauwfunctie en geven het gevoel weer natuurlijke tanden te hebben 100% 100%
  • Het beslijpen van gezonde tanden bij conventioneel brugwerk is overbodig; 100% 100%
  • De vermindering van het botvolume van de kaken na het verlies van tanden wordt stopgezet en 100% 100%
  • Daardoor wordt het invallen van de lippen voorkomen. 100% 100%
× Direct afspraak maken?