Tandartspraktijk Spaarne blog

Bij tandartspraktijk Spaarne Hoofddorp kunt u terecht voor een beugelbehandeling met doorzichtige beugelbitjes. Deze beugels zijn gemaakt van een transparante kunststof en vallen daarom minder op dan slotjes of andere soorten beugels. Deze beugels worden ook wel aligners genoemd. De behandeling is pijnloos en in de meeste gevallen is de behandeling al binnen 9 maanden afgerond. Spleetjes of juist te weinig ruimte waardoor tanden voor elkaar zijn gegroeid kunnen vaak goed worden behandeld. Ook kan een beugelbehandeling ervoor zorgen dat slijtage van tanden of kiezen minder wordt, of zelfs voorkomen kan worden. Meer lezen

Heeft u last van tandartsenangst? U bent niet de enige. Een kwart van de Nederlanders is bang voor de tandarts en bijna 4% heeft een tandartsfobie. Bijna 800.000 Nederlanders zijn zo bang voor een behandeling dat ze niet meer naar de tandarts durven te gaan. Daardoor neemt de kans op problemen aan tanden, kiezen en tandvlees toe. Een slecht gebit heeft grote invloed op het welzijn en zelfbeeld, het kan mensen erg onzeker maken. Meer lezen

Het opgroeien van uw kind gaat hand in hand met een gezonde mond. Helaas bezoekt bijna 1 op de 5 kinderen de tandarts niet, waardoor problemen zoals gaatjes onopgemerkt blijven. Als ouder kunt u samen met de tandarts de meeste problemen voorkomen en het gebit van uw kind gezond houden. Dit kunt u doen door goed poetsgedrag aan te leren, op het eet- en drinkgedrag te letten, en uw kind vanaf jonge leeftijd mee te nemen naar de tandarts.

Het bezoek aan de tandarts met uw kind kost u niets extra’s, omdat de tandartskosten tot 18 jaar worden vergoed vanuit de basisverzekering.

De tandarts en de mondhygiënist kunnen beide goede mondzorg aan uw kind geven. Overleg altijd wat het beste is voor uw kind. Als het nodig is, zullen zij u doorverwijzen naar een specialist.

Ontdek meer over het verzorgen van het gebit van uw kind

× Direct afspraak maken?