Slechte adem

Halitose

Slechte adem vindt in de meeste gevallen zijn oorsprong in de mondholte, meestal  veroorzaakt door onvoldoende mondhygiëne en tandvleesontsteking. Soms is er sprake van bepaalde bacteriën die achterblijven op de tongrug en een slechte adem veroorzaken. Het poetsen of schrapen van de tong met een tongschraper is dan een oplossing, eventueel aangevuld met een speciaal antibacterieel mondspoelmiddel. Kauwgom, mondwater of mondspray maskeren de geur, maar nemen de oorzaak van de slechte adem niet weg.
Poets je tanden na het eten
Houd een tandenborstel op het werk om te gebruiken na het eten. Poets minstens twee keer per dag met een fluoridehoudende tandpasta, vooral na de maaltijd. Van tandpasta met antibacteriële eigenschappen is aangetoond dat het slechte ademgeuren vermindert.

Flos minstens één keer per dag
Goed flossen verwijdert voedseldeeltjes en tandplak tussen uw tanden, waardoor een slechte adem onder controle wordt gehouden.
Poets je tong

 Je tong herbergt bacteriën, dus voorzichtig poetsen kan geurtjes verminderen. Mensen met een beklede tong door een aanzienlijke overgroei van bacteriën (bijvoorbeeld door roken of een droge mond) kunnen baat hebben bij het gebruik van een tongschraper.

× Direct afspraak maken?