3d kroon Tandartspraktijk Hoofddorp Spaarne

Cerec 3d kroon

Tandarts Hoofddorp 3D kroon met cerec
Cerec is een naamsaanduiding voor een systeem dat uit verschillende onderdelen bestaat, waaronder een camera, een scanner, 3D software en een computergestuurd freesapparaat.
Wat kan Cerec?

Met het systeem kan de tandarts kronen, bruggen en vullingen maken. Het grote voordeel van Cerec is, dat het dit heel snel kan. Door het materiaal gebruik wordt het resultaat heel goed en mooi.

Wat is het voordeel voor u als patiënt?
Met Cerec kan in veel gevallen binnen hetzelfde bezoek een kroon of andere tandvervangende restauratie worden gemaakt. Voor u, als patiënt, betekent dit dat u niet hoeft te “happen”(een afdruk is niet nodig) en dat u minder tijd kwijt bent aan het bezoeken van de tandarts.
Hoe werkt het?
 Wanneer u een groot gat in uw tand of kies heeft, of er om wat voor reden dan ook een tand of kies ontbreekt, dan gaat de tandarts als volgt te werk:

Wanneer u een groot gat in uw tand of kies heeft, of er om wat voor reden dan ook een tand of kies ontbreekt, dan gaat de tandarts als volgt te werk:
Stap 1
De tandarts slijpt de tand of kies die behandeld moet worden in de vorm die nodig is om de tandvervanging te kunnen maken.
Als het om een ontbrekende tand of kies gaat, worden de tanden of kiezen aan weerzijde van de lege plek beslepen, om daar later de brug overheen te kunnen plaatsen.
Stap 2
 • De tandarts scant de situatie in de mond. Hij heeft zo de juiste registratie van de gegevens, die Cerec nodig heeft om een tandvervanging te kunnen maken. U hoeft nu dus niet te “happen”.
 • U wordt nu niet naar huis gestuurd, omdat de tandarts de tandvervangingen en de registratie niet ergens anders hoeft te laten maken. Bovendien kost het maken ervan niet zoveel tijd als bij andere methodes.

Stap 3
  • Op de computer verschijnt een 3D beeld van de situatie in uw mond. De tandarts bekijkt dit samen met u en kan u laten zien hoe de nieuwe situatie wordt.
  • Een opening tussen de tanden kan opgevuld worden door de “nieuwe” tanden of kiezen wat breder of hoger te maken. Ook andere vormveranderingen zijn mogelijk
kost het maken ervan niet zoveel tijd als bij andere methodes.
Stap 4
 • De vorm is nu bepaald en wordt aan het freesapparaat doorgegeven. Dan kan het computergestuurd freesapparaat aan het werk. De tandarts zet een blokje materiaal in de juiste kleur in het apparaat en deze freest de tandvervanging. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
 • Stap 5
 • De tandvervanging kan daarna in uw mond worden geplaatst en vastgezet met een speciaal soort “cement”. En u bent klaar!.
 • Met cerec kunnen vele verschillende vormen van tandvervangingen gemaakt worden, hier een aantal voorbeelden:

          

  Meer informatie

  × Direct afspraak maken?